Багато продуктів на великій висоті втрачають свої смакові якості.
Науково доведено, що багато продуктів на борту літака здаються не такими смачними, як на землі. Річ у тім, що на висоті 10 тисяч метрів притупляються смакові рецептори. Тим часом, експерти радять замовляти в бортовому меню гострі продукти, щоб отримати хоч якесь задоволення від трапези.
Як пише The Sun Travel, саме тому такий популярний напій, як “кола”, здається не таким смачним на борту літака.
Досвідчена мандрівниця Аманда Рід пояснила, що низький тиск повітря та суха атмосфера в салоні літака можуть притупити ваші смакові та нюхові рецептори. Особливо це впливає на солодкі та неякісні смаки – інтенсивність знижується приблизно на 30%.
Відео дня
Оскільки кола є одним із найсолодших напоїв, із вмістом цукру 35 г на банку об’ємом 330 мл, досвід вживання цього напою в літаку може бути значно менш приємним, додає вона.
Тим часом, за її словами, найменше свої смакові якості на великій висоті втрачають терпкі напої, а тому найкращим вибором під час польоту може бути імбирний ель. Це пов’язано з тим, що хоча солодкі ноти напою приглушуються, кислі ноти навпаки стають більш вираженими, що робить його освіжаюче гострим.
Імбирний ель також має додаткову перевагу в тому, що допомагає при захитуванні, оскільки він зменшує відчуття нудоти.
До цього аналогічну думку в коментарі Travel + Leisure висловила дієтологиня Лорен Гросскопф: “Імбир допомагає полегшити розлад шлунка у нервових пасажирів”.
Як повідомляв УНІАН, раніше досвідчена стюардеса оскаржила поширену думку про те, що каву в літаках пити не варто.