8 Грудня, 2024
Україна, Черкаси, пр-т Шевченка 17
Життя

Коли краще снідати для зниження артеріального тиску: кардіологи відповіли

Кардіологи пояснили користь сніданку для гіпертоніків / фото ua.depositphotos.com

Сніданок – чудовий спосіб контролювати показники артеріального тиску, доводять дослідження.

Кардіологи вважають, що сніданок покращує здоров’я серця, включно з артеріальним тиском, за допомогою кількох механізмів, пише Parade. Як пояснив кардіолог Ченг-Хан Чен, сніданок регулює рівень цукру в крові та обмежує переїдання протягом дня. “Сніданок допомагає запобігти підвищенню рівня гормонів стресу, які можуть підвищувати артеріальний тиск”, – додав він.

Однак кардіологи наголосили, що важливо не тільки снідати, а й коли це робити. “Час сніданку має значення, оскільки він відповідає природним ритмам організму, відомим як циркадні ритми, які допомагають регулювати артеріальний тиск і обмін речовин”, – сказав кардіолог Ніл Д. Шах.

Відео дня

Час сніданку для зниження артеріального тиску

Більшість кардіологів рекомендували регулярно снідати протягом однієї-двох годин після пробудження. “Щоб підтримувати здоровий артеріальний тиск і дієту, потрібно правильно починати свій день”, – сказав кардолог Бредлі Сервер і додав, що сніданок протягом однієї-двох годин після пробудження може встановити дієтичний настрій на день.

“Щоденні метаболічні ритми організму регулюються внутрішнім годинником, на який впливає час прийому їжі. А зміни в типовому часі прийому їжі… можуть потенційно вплинути на розвиток кардіометаболічного захворювання”, – пояснив Чен.

“Поживний прийом їжі на початку дня все одно кращий для контролю артеріального тиску, ніж повний пропуск сніданку”, – додав доктор Шах.

Ідеї для сніданку для поліпшення здоров’я серця

Час прийому їжі важливий для здоров’я серця, включно з артеріальним тиском. Однак те, що потрапляє на вашу тарілку протягом години або двох після пробудження, також має вирішальне значення. За порадами кардіологів, на сніданок ліпше їсти продукти, багаті на магній, калій (фрукти та овочі); білок (яйця); корисні жири (авокадо та горіхи), клітковину (овочі).

Також вони закликали не їсти прості вуглеводи (наприклад, солодкі пластівці) і всього, що містить багато натрію. Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити щоденне споживання солі до 2300 мг (в ідеалі 1500 мг) для більш здорового артеріального тиску.

www.unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *