14 Грудня, 2024
Україна, Черкаси, пр-т Шевченка 17
Життя

Що станеться з вашим тілом, якщо їстимете капусту щодня

Капуста дуже корисна для здоров’я / фото ua.depositphotos.com

Вживання капусти може принести вражаючу користь: від підтримки імунітету до здоров’я кишечника.

Коли справа доходить до овочів, капуста є незамінним джерелом поживних речовин, пише Eatingwell. Дізнайтеся, що може статися з організмом, якщо ви регулярно їсте капусту.

Поживний профіль капусти

Відео дня

Цей хрестоцвітний овоч містить багато поживних речовин на порцію. За даними Міністерства сільського господарства США, 1 склянка сирої подрібненої капусти містить:

  • Калорії: 18
  • Вуглеводи: 4 г.
  • Харчова клітковина: 2 г
  • Цукор: 2 г
  • Білок: 0,8 г
  • Жири: 0 г
  • Натрій: 13 мг
  • Кальцій: 28 мг
  • Магній: 8 мг
  • Вітамін C: 25 мг
  • Вітамін K: 53 мкг
  • Для чого їсти капусту

    Капуста може поліпшити імунне здоров’я оскільки є джерелом вітаміну С, який грає роль у виробництві лейкоцитів. 

    Може забезпечити протиракові поживні речовини. У капусті містяться рослинні сполуки, які мають вирішальне значення для загального здоров’я. До них відносяться глюкозинолати, які в організмі трансформуються в ізотіоціанати, які захищають від деяких видів раку.

    Може допомогти поліпшити здоров’я кишечника. Будучи природним джерелом харчових волокон, капуста сприяє травленню і регулярному стулу, знижуючи ризик запорів. Крім того, капуста є природним джерелом пребіотиків, неперетравлюваної клітковини, яка діє як “паливо” для живих і корисних пробіотиків. 

    Може зменшити запалення. Цей овоч багатий антиоксидантами, а також протизапальними сполуками сульфорафаном та антоціанами, які пригнічують запалення.

    Може покращити загальний рівень холестерину.

    Може підтримати здорову вагітність. Одна порція капусти забезпечує 10% добової норми фолієвої кислоти, допомагаючи вагітним отримати цю ключову поживну речовину, просто включивши цей овоч у страви.

    Може покращити здоров’я очей. Капуста є природним джерелом лютеїну та зеаксантину, двох каротиноїдів, які пов’язані зі зниженням ризику дегенерації жовтої плями. Цей листовий овоч також є джерелом бета-каротину, іншого каротиноїду, який підтримує здоровий зір з віком людини.

    Капуста і контроль ваги. Це відомий продукт, який люди зберігають у своєму арсеналі, коли хочуть схуднути. Цей універсальний овоч – ваш найкращий союзник як низькокалорійна їжа з високим вмістом клітковини. Більш того, високий вміст води в капусті додає обсяг вашим стравам, не додаючи при цьому зайвих калорій, сприяючи відчуттю ситості.

    Інші новини про користь овочів

    Вчені і лікарі давно заявляють, що овочі дуже корисні для здоров’я і рекомендують не обмежувати себе в їх вживанні. Однак, деякі овочі не варто вживати в їжу без термообробки. 

    www.unian.ua

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *