Коли справа доходить до овочів, капуста є незамінним джерелом поживних речовин.
Вживання капусти може принести вражаючу користь: від підтримки імунітету до здоров’я кишечника.
Коли справа доходить до овочів, капуста є незамінним джерелом поживних речовин, пише Eatingwell. Дізнайтеся, що може статися з організмом, якщо ви регулярно їсте капусту.
Поживний профіль капусти
Відео дня
Цей хрестоцвітний овоч містить багато поживних речовин на порцію. За даними Міністерства сільського господарства США, 1 склянка сирої подрібненої капусти містить:
Для чого їсти капусту
Капуста може поліпшити імунне здоров’я оскільки є джерелом вітаміну С, який грає роль у виробництві лейкоцитів.
Може забезпечити протиракові поживні речовини. У капусті містяться рослинні сполуки, які мають вирішальне значення для загального здоров’я. До них відносяться глюкозинолати, які в організмі трансформуються в ізотіоціанати, які захищають від деяких видів раку.
Може допомогти поліпшити здоров’я кишечника. Будучи природним джерелом харчових волокон, капуста сприяє травленню і регулярному стулу, знижуючи ризик запорів. Крім того, капуста є природним джерелом пребіотиків, неперетравлюваної клітковини, яка діє як “паливо” для живих і корисних пробіотиків.
Може зменшити запалення. Цей овоч багатий антиоксидантами, а також протизапальними сполуками сульфорафаном та антоціанами, які пригнічують запалення.
Може покращити загальний рівень холестерину.
Може підтримати здорову вагітність. Одна порція капусти забезпечує 10% добової норми фолієвої кислоти, допомагаючи вагітним отримати цю ключову поживну речовину, просто включивши цей овоч у страви.
Може покращити здоров’я очей. Капуста є природним джерелом лютеїну та зеаксантину, двох каротиноїдів, які пов’язані зі зниженням ризику дегенерації жовтої плями. Цей листовий овоч також є джерелом бета-каротину, іншого каротиноїду, який підтримує здоровий зір з віком людини.
Капуста і контроль ваги. Це відомий продукт, який люди зберігають у своєму арсеналі, коли хочуть схуднути. Цей універсальний овоч – ваш найкращий союзник як низькокалорійна їжа з високим вмістом клітковини. Більш того, високий вміст води в капусті додає обсяг вашим стравам, не додаючи при цьому зайвих калорій, сприяючи відчуттю ситості.
Інші новини про користь овочів
Вчені і лікарі давно заявляють, що овочі дуже корисні для здоров’я і рекомендують не обмежувати себе в їх вживанні. Однак, деякі овочі не варто вживати в їжу без термообробки.